De onmogelijke droom van natuur-minnende veganisten.

Ongeveer 60% van 's werelds landbouwgrond is grasland. Veel van dit land is niet geschikt voor het verbouwen van gewassen. In feite is het alleen geschikt om te worden gebruikt voor een vorm van begrazing.
In veel delen van de wereld is het fokken en beweiden van vee één van de weinige manieren waarop mensen kunnen overleven.
Veel traditionele culturen (als ze de richtlijnen voor voeding en voedselproductie zouden overnemen die populair zijn in welvarende ontwikkelde landen) zouden niet in staat zijn om hun eigen voeding te produceren.
Ze zouden volledig afhankelijk zijn van gewassen die duizenden kilometers verderop worden verbouwd.
We moeten deze gesprekken aangaan als we het hebben over écht duurzame voedselsystemen.
Herkauwers zoals runderen, bizons, geiten en schapen zetten gras dat wij niet kunnen eten om in eiwitten, vetzuren, vitamines en mineralen die we wél kunnen eten.
Ze doen dit op land dat we niet kunnen (en mogen) gebruiken voor gewassen, en dragen op hun beurt bij aan voedselzekerheid en voedselrechtvaardigheid.
Tekst: Diana Rogers, https://sustainabledish.com/
Team Avin.
Ciska.