L-CARNOSINE
L-Carnosine is een aminozuur wat vooral voorkomt in spierweefsel, hart en hersenen. Ons lichaam maakt dit zelf aan, echter met het ouder worden wordt de aanmaak steeds minder. Bij bepaalde ziektes ( zoals diabetes, MS, Alzheimer, atherosclerose, chronisch nierfalen, Parkinson) worden vaak erg lage L-Carnosine waarden aangetroffen en vaak verbeteren diverse ziektes door voldoende L-Carnosine toe te voegen. Bovendien werkt L-Carnosine anti verouderend en vertraagt en voorkomt de gevolgen van diverse ziektes. De enige bron, wat betreft voeding, van L-Carnosine is vlees. [14, 15, 16, 17]
Bronnen:
[14]
https://nl.wikipedia.org/wiki/Carnosine
15]
https://natuurlijk.fit/wat-is-l-carnosine/
[16]
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10951108
[17]
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18729814